Журнал Forbes опублікував текст про громадський ресторан Urban Space 100 в Івано-Франківську.

Автор статті Міхал Громек розповідає про те, як працює ресторан, яка його основна ідея і як вдалось зібрати гроші на відкриття ресторану.

«Великі фрески, нові ігрові майданчики та ще 104 ініціативи у південно-західному українському місті Івано-Франківську, яке постійно фінансується за допомогою унікальної програми – краудфандингового ресторану Urban Space 100. Ця модель франшизи базується на соціальному підприємництві, яка також працює у Києві, зараз поширює свою концепцію до міст та громад за кордоном», – пишуть на сайті Forbes.

 Повний текст про Urban Space 100 можна прочитати за посиланням. 

Urban Space 100 – громадський ресторан. 80% його прибутку спрямовується на реалізацію некомерційних проєктів з розвитку Івано-Франківська. Співзасновниками та співзасновницями є 100 людей, які пожертвували 1000 доларів у його реалізацію. Ідея належить платформі «Тепле Місто».

У грудні 2018 року у Києві почав роботу Urban Space 500 – це перший громадський ресторан у столиці. Заклад запустили за принципом соціального підприємництва за прикладом івано-франківського Urban Space 100, однак у Києві засновниками стало 500 людей. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі