Голлівудським актрисам в середньому платять на 1,1 мільйона доларів за роль менше, ніж акторам, пише The Guardian з посиланням на дослідження групи економістів з британських університетів Хаддерсфілд і Ланкастер і американського університету Вісконсіна.

Науковці проаналізували зарплати 246 чоловіків і жінок, які знялися в 1343 фільмах протягом 1980-2015 років. Дослідники порівнювали між собою акторів і актрис приблизно з рівним досвідом, кількістю нагород і успішних фільмів в прокаті. Науковці виявили, що попри рівність у інших показниках, між акторками та акторами зберігається розрив у зарплатах.

«Ми були здивовані, коли виявили, що розрив у доходах зберігається і для акторів вищого рівня, таких, як Меріл Стріп», – розповіла співавторка дослідження Софія Іск'єрдо Санчес.

Згідно з дослідженням, різниця в заробітку є стабільною, адже розрив в оплаті праці у 2015 році приблизно такий же як у 1980 році.

Також науковці виявили, що різниця в доходах збільшується з віком: чоловіки-актори після 50 отримують приблизно на 4 мільйони доларів за фільм більше, ніж жінки.