В аеропортах Києва та Москви очікують літаки, які мають доправити полонених.

 З «Борисполя» вилетів російський Ан-148, а з аеропорту «Внуково» у Москві – Ту-204 з увʼязненими українцями. 

«Попередньо борт з політв'язнями має прибути о 13:25», – передає з аеропорту «Бориспіль» журналістка The Village Україна.

До аеропорту «Бориспіль» також прибули, зокрема, президент України Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та генпрокурор Руслан Рябошапка.

Наживо процес обміну полоненими з аеропорту «Бориспіль» транслюють «Громадське» та «Радіо Свобода». 

Обмін полонених / НАЖИВО / «Громадське»
Обмін полоненими між Україною та Росією / «Радіо Свобода»

7 вересня очікується обмін полоненими між Україною та Росією. За попередніми даними, звільнити мають 24 українських військовополонених моряків та ще 11 політв'язнів.

Напередодні українських військовополонених моряків відпустили під особисте зобов'язання української уповноваженої з прав людини Людмили Денісової, пише «Інтерфакс» з посиланням на заяву адвоката моряків Миколи Полозова.

Посольство Росії в Україні опублікувало фото з 24 колишніми утримуваними, яких передала Україна. 


Інформація про можливий обмін полоненими між Україною та Росієюз'явилася наприкінці серпня. Повідомлялося про можливий обмін 24 українських військовополонених моряків та ще 11 політв'язнів.

У ЗМІ повідомляли про кілька варіантів обміну, зокрема про можливу схему «33 на 33». За даними «Радіо Свобода», станом на 11:35 мова йде про обмін 35 на 35 полонених.

Як повідомляє адвокат українського політв'язня Романа Сущенка Марк Фейгін, звільнити планують 24 військовополонених українських моряків, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, Євгена Панова, Станіслава Клиха, Миколи Карп'юка, Павла Гриба, Олексія Сизоновича, Володимира Балуха, Артура Панова та Едем Бекірова.

Українських моряків незаконно ув'язнили у листопаді 2018 року– після того, як російські силовики відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України у Керченській протоці. Їм інкримінували незаконний перетин кордону та судили за законами Росії.