З початку 2019 року Чорнобильську зону відчуження відвідало 74,6 тисячі туристів. Це рекордна кількість, повідомили у Держагентстві з управління зоною відчуження.

У серпні ЧАЕС відвідало понад 14,4 тисячі туристів, а від початку року цей показник зріс у п’ять разів: у січні-лютому зону відчуження відвідувало менше як три тисячі туристів на місяць, а з березня їхня кількість почала зростати.

У Чорнобильській зоні розробили 21 маршрут: 13 наземних, 5 водних та 3 повітряні.

«Основне завдання, яке стоїть перед нами – безпека кожного відвідувача, який перетинає межі зони відчуження. Кількість відвідувачів значно зростає щороку, як і інтерес до теми Чорнобиля загалом. Щоб забезпечити потребу відвідувачів у цікавій та правдивій інформації, ми підтримуємо розвиток нових форм відвідування, які дозволяють нам якісно комунікувати з туристами», – розповів голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Нові водні та повітряні маршрути зможуть повністю запрацювати після того, як завершать облаштування контрольно-пропускних пунктів.

Кількість туристів, які хочуть відвідати Чорнобильську атомну електростанцію після виходу серіалу HBO «Чорнобиль», зросла на 40%.


Серіал «Чорнобиль» вийшов в ефір HBO та Sky Atlantic на початку травня. Це найбільш детальна розповідь про катастрофу на Чорнобильській атомній електростанції.

Раніше The Village Україна запитала у керівника української продакшн-компанії Radioaktive Film, як знімали серіал.

У Києві запустили екскурсію локаціями зйомок «Чорнобиля»: вулиці Хрещатик та Богдана Хмельницького, а також Національний музей «Чорнобиль» та Арку Дружби народів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: КМДА