У першому навчальному семестрі 2019 року в київських школах планують розширити програму харчування «шведський стіл», повідомляють у КМДА.

З 1 вересня проєкт поступово запускають у всіх школах Дарницького, Дніпровського, Подільського районів, а також у 4 школах Деснянського (№№ 189, 212, 238, 250), у 5 школах Оболонського (№№ 29, 210, 240, 252, 285) та у 4 школах Святошинського (№№ 162, 140, 203, 235) районів.

За форматом «шведський стіл» на вибір учнів охоплено 41% усіх шкіл Печерського району, який став першим, де учні самі почали обирати, що їм їсти.

До меню «шведського столу» обов’язково входять кілька видів овочів, фруктів, м’ясо та риба, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, йогурт, суп та кілька видів гарнірів.


У лютому шеф-кухар Євген Клопотенко презентував збірник рецептів для харчування дітей у школах. До нового збірника увійшло 110 рецептів. Рецепти можна завантажити за лінком.

Фото: КМДА