У Києві проаналізували рівень озеленення з 2016 до 2018 рр. – у яких районах збільшився, а в яких він зменшився, йдеться у дослідженні ЛУН.Місто.

На Березняках і Позняках дерева підростають і площа озеленення збільшується. На Голосієві дерева, навпаки, поступово вирубують. Також на площу озеленення і температуру поверхонь впливає якість догляду за зеленими зонами, зокрема газонами.

Мапу дивитись тут.

Як йдеться у дослідженні, у мікрорайонах зі слабким озелененням може бути гарячіше на 10 градусів, ніж у тих, де більше. У середньому різниця становить 5 градусів, що теж не мало: +30 і +35 відчуваються зовсім по-різному.

Рівень озеленення аналізували за допомогою європейського супутника Sentinel-2. Він працює від 2015 року, розрізняє обєкти площею понад 10×10 метрів і оновлює портфоліо усієї Землі за 5-7 днів. Знімки Sentinel-2 відкалібрували з більш детальною зйомкою Google Earth, звіряли Голосіїв, Троєщину, Святошин і Поділ.

Рівень озеленення визначали за відсотком території, що закрита рослинністю. Тобто: 0% – рослин немає, 100% – дерева, кущі та газони закривають всю територію (наприклад ліс або парк).


 Читайте також, в яких районах Києва найгарячіше.