Трансгендерну жінку Анастасію-Єву Домані, правозахисницю та волонтерку оргкомітету «КиївПрайду-2019» тимчасово утримували у відділенні «ПриватБанку» у Києві: «У «ПриватБанку» мене затримала щойно охорона. Був місгендерінг, зверталися в чоловічому роді, бо менеджерка раніше обслуговувала мене зі старими доками», – пише Анастасія-Єва. «Не вы пришли, а пришел», – передає слова працівниці банку Анастасія-Єва у коментарі The Village Україна.

На зауваження через зачинені каси та відсутність повідомлення про це менеджерка відповіла їй: «Це вам не магазин». Анастасія-Єва зробила фото працівниці на телефон, після чого охорона банку затримала її і не відпускала, вимагаючи видалити світлину. Охоронці, за її словами, двічі вмикали сигналізацію.

Анастасія-Єва почала гендерний перехід три роки тому / Анна Бобирєва для The Village Україна

Анастасія-Єва викликала на місце події поліцію, правоохоронці прибули через годину: «Написала заяву і віддала. Вони одразу сказали, що не буде з цього нічого. Треба в суд іти подавати. Ми з адвокаткою готуємо позов», – коментує Анастасія-Єва.

Речниця «ПриватБанку» Інна Музичук повідомила The Village Україна, що банк  попросив вибачення в Анастасії-Єви за ситуацію, було проведено службове розслідування. Однак, поки у банку не можуть підтвердити інформацію щодо того, що працівниця називала Анастасію-Єву в чоловічому роді, а охорона утримувала її у відділенні: досліджують записи з камер.

Аудіозапис інциденту, який записала на диктофон Анастасія-Єва, також був вивчений, пояснила речниця.