Частину тварин, похованих на Русанівському стихійному кладовищі, хочуть перепоховати через реконструкцію Шліхтеровського каналізаційного колектора. За планом, під лінію будівельних робіт потраплять близько 140 місць поховання тварин, повідомили в КМДА.

Оновлення колектора убезпечить прилеглу територію від можливих техногенних наслідків і покращить якість життя майже 100 тисяч киян, запевняють посадовці.

Перепоховання тварин буде безкоштовним для власників, уже є план перенесення останків. Нині територію, де плануються будівельні роботи, огородили стрічками.

Власникам похованих тварин необхідно прийти на кладовище та перевірити, чи потрапляють останки їхньої тварини під лінію будівництва. Якщо так — то необхідно до 10 вересня звернутися до начальника відділу підготовки будівництва «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Ігоря Жоха.

Власникам тварин на Русанівському кладовищі, яких перепоховають, необхідно звернутись до «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» / КМДА

Перепоховання тварин проведе Управління ритуальних послуг. У разі згоди власників, останки тварин кремують і транспортують. Урни з прахом та пам’ятки-надгробки зберігатиме «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» у приміщеннях кладовища на вулиці Пухівській на Троєщині, яке будується.


 Русанівське стихійне кладовище є одним із найбільших у Києві кладовищ тварин, воно облаштоване у парковій зоні неподалік зупинки міської електрички «Русанівка».

Обкладинка: КМДА