«Київський метрополітен» підписав договір на підготовку проєктної документації по добудові виходу на станції «Виставковий центр» з переможцем тендеру у системі ProZorro, повідомили у метрополітені.

Проєктні роботи планують завершити у 2019 році та направити на експертизу, а після цього оголосити тендер на проведення будівельних робіт.

«Хто там буває, знає незручності нинішнього варіанту. Особливо небезпечною ситуація стає під час масових заходів на ВДНГ, коли молодь, поспішаючи на метро, перебігає проспект Глушкова», – розповіли у метрополітені.


Станцію «Виставковий центр» побудували та ввели в експлуатацію у грудні 2011 року. При будівництві станції спорудили три виходи у напрямку вулиці Васильківської.

При будівництві станції метро передбачалось зведення окремого сполучення станції з підземним переходом, але через брак коштів його не побудували.

Зараз, щоб дістатись ВДНГ, киянам треба вийти із метро, перейти наземним переходом зі світлофором на іншу сторону дороги та ще раз спуститися у підземку.

Обкладинка: Володимир Шуваєв для The Village Україна