Усі сміттєвози, які збиратимуть відходи із баків для роздільного сортування сміття, будуть обладнані GPS-датчиками. Так вони не зможуть вивозити відсортоване сміття на звалище, пише «Громадське» із посиланням на КМДА.

Так у місті хочуть боротись із «псевдосортуванням» – коли сміття із різних баків вантажать в один сміттєвоз і вивозять на звалище чи сміттєспалювальний завод.

«У нас раніше були ці контейнери (для роздільного сортування – ред.), але це було «псевдосортування», оскільки один і той самий автомобіль брав усі контейнери й сітки сухої фракції й віз їх у напрямку до полігону або сміттєспалювального заводу», – коментує заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Тепер за пересуванням машин будуть стежити через GPS-датчики. Також перед вивантаженням на полігонах або на сміттєспалювальних заводах сміттєвози будуть проходити сортувальні лінії, де відбиратимуть скло, пластик та інше.


У Києві вже встановили 2,5 тисячі контейнерів для роздільного збору сміття. За місяць нові баки дозволять зменшити на 3 000 кубометрів кількість сміття, яке вивозять на звалища.

Фото: КМДА