Власники нового закладу Urban Grill Meat & Cider почали демонтувати літній майданчик на вулиці Хорива після скарг від спільноти Подолу.

«Літній майданчик почнуть демонтувати. Ми вирішили дослухатися до думки громадськості, хоча мали всі дозволи на встановлення майданчика», – розповідають The Village Україна представники закладу. Додають, що ухвалили рішення після того, як особисто поспілкувалися з представниками спільноти. 

Заклад Urban Grill Meat & Cider почав роботу біля кав'ярні EspressoHolic на колишній локації закладу Regenschirm у п'ятницю, 19 липня. На початку тижня напроти закладу на тротуарі почали встановлювати дерев'яний майданчик.

У спільноті «Подоляночка» у Facebook опублікували фото з процесу встановлення майданчика, матеріал викликав негативну реакцію підписників – оскільки тераса блокує прохід по тротуару. 

Оновлення 24.07: На зустрічі зі спільнотою власники пообіцяли демонтувати літній майданчик. Замість нього встановлять «парасолі та клумби з квітами по периметру». 

«Ми спробуємо поспілкуватися з районним благоустрієм та узгодити, щоб вони дозволили поставити всі ці штуки ближче до фасаду, бо наче саме благоустрій видав такі умови розміщення майданчика, що притискає його до дороги, а не фасаду», – пише учасник зустрічі, співзасновник групи «Подоляночка» Павло Калюк.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото та обкладинка: Ярослав Друзюк для The Village Україна