З 2 липня інспектори із паркування у Києві виписуватимуть штраф відразу за паркування у зелених зонах та на зупинках громадського транспорту. Про це повідомляють в управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Інспектори складатимуть протокол на власників автомобілів та виписуватимуть постанови притягнення їх до адміністративної відповідальності. 

Раніше, щоб притягнути до відповідальності за неправильне паркування, потрібна була присутність поліції та водія автівки.  Тепер власників машин визначатимуть за допомогою спеціальних планшетів з базою даних МВС.

Штрафи за паркування у зеленій зоні / Управління екології та природних ресурсів КМДА

Максимальний розмір штрафу за паркування у зеленій зоні становить 510 гривень. Якщо авто буде заважати проходу пішоходів – його евакуюють.

Повідомити про порушення правил паркування можна зателефонувавши до поліції за номером 102. Якщо патрульні не можуть відреагувати швидко, варто зателефонувати до служби контакт-центру КМДА на номер 1551.


27 вересня 2018 року набули чинності нові правила паркування автомобілів. Новий закон передбачає евакуацію авто без присутності водія. 

У квітні 2019-го інспектори з паркування розпочали роботу в тестовому режимі на вулицях Києва.