Найпопулярнішими точками київських велосипедистів стали Пішохідний, Московський (Північний) мости, міст Патона та перетин вулиці Сабурова і Бальзака. Про це йдеться у дослідженні, яке провела громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва» навесні 2019 року.

Найменше велосипедистів проїжджало на площі Слави, на перетині вулиць Кирилівської та Юрківської, Січових Стрільців і Чорновола.

Також, згідно з дослідженням, у Києві користувачів велосипеда стало більше
на 15% у вихідні.

Згідно з дослідженням, київські велосипедисти більше їздять по тротуарах, ніж по дорогах. Минулого травня 36% велосипедистів рухалися дорогою, а 64% – по тротуару в будень. У вихідний пропорція дещо змінюється: 35% їдуть по дорозі та 65% по тротуару.

«Загальна тенденція полягає у тому, що тільки близько третини користувачів використовує дорогу для щоденної їзди, адже на більшості з них немає безпечних та комфортних умов для їзди велосипедом», – розповіли в «Асоціації велосипедистів Києва».

Як і торік, найінтенсивніший рух по тротуару зафіксовано на Північному (Московському) мосту та мосту Патона, на Троєщині, а також на проспекті Героїв Сталінграда – саме там, де автомобільний трафік є дуже інтенсивним.

Обкладинка: Асоціація велосипедистів Києва