У Києві влітку збільшилися затори через ремонт на мостах і дорогах міста. Про це розповів міський голова Києва Віталій Кличко.

«Літо – максимально ефективний час для ремонту мостів та доріг у Києві. Коли менше транспортне навантаження і багато людей у відпустках. Тому активна фаза ремонтів припадає на літній період. З цим і пов’язані нинішні затори в столиці. Всі сили кинуті, аби максимально швидко відремонтувати найпроблемніші мости, щоб восени вони функціонували у звичному режимі. Шулявський міст коштуватиме бюджету майже мільярд гривень, реконструкція мосту Патона – приблизно 4-5 млрд гривень, добудова Подільсько-Воскресенського мосту – близько 6-7 млрд гривень. Це великі кошти! Ми збільшили бюджет нашого міста з 18 млрд гривень у 2014 році до 60 млрд гривень цього року».

Віталій Кличко, міський голова Києва

Більшість київських мостів побудували понад 40-50 років тому, наразі 75 мостів у місті в аварійному стані. За останні чотири роки в Києві відремонтували 26 мостів та шляхопроводів.

Зараз триває ремонт Південного та Русанівського мостів і будують Шулявський шляхопровід. До кінця 2020 року планують відкрити Подільсько-Воскресенський міст.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: tov-tob.livejournal.com / Wikimedia