Міністерство охорони здоров’я пропонує встановити аптечки та дефібрилятори у людних місцях. Проєкт запропонували для громадського обговорення, повідомила очільниця міністерства Уляна Супрун.

Аптечки поділятимуться на три типи, залежно від людності місць, де вони будуть розташовані:

 у місцях, де можлива одночасна присутність не більш як тридцяти людей – встановлять аптечки з бинтами, лейкопластирами, медичними рукавичками, термоковдрою та плівкою-клапаном для штучної вентиляції легень;

 у місцях, де можлива присутність не більше ніж 200 людей – торгових центрах, закладах освіти, на будівельних майданчиках та заправках. У цих аптечках додатково буде механічний засіб для зупинки кровотечі, тонометр та атравматичні ножиці;

 у місцях, де може перебувати не більше як тисяча людей –  будуть аптечки з ліками та автоматичними дефібриляторами;

У місцях, де може збиратися понад тисяча людей, пропонують встановити кілька наборів з дефібриляторами.

На місцях з дефібриляторами будуть працівники, які зможуть надати екстрену допомогу. Для цього вони проходитимуть спеціальний інструктаж.

Місце розташування дефібрилятора позначать спеціальною наклейкою – з серцем і символом електричного розряду на зеленому тлі та абревіатурою АЗД під нею.


 У 2020 році на 19 станціях метро у Києві встановлять автоматичні дефібрилятори та аптечки, а персонал пройде навчання з домедичної допомоги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі