23 червня на Марші рівності у Києві вперше окремою колоною пройдуть ЛГБТ-військові. Про це повідомив колишній доброволець батальйону «Донбас» Віктор Пилипенко, пише Центр інформації про права людини.

Доброволець є організатором колони. За його словами, ідея окремої колони з'явилась після публічного камінг-ауту, який Віктор Пилипенко зробив минулого року.

«Після цього я створив групу у Facebook «Військові ЛГБТ та наші союзники», де зібрав усіх небайдужих ЛГБТ-ветеранів та інших, щоб про те, що ЛГБТ-люди воюють за конституційні права громадян України, знало якомога більше людей», – розповідає Пилипенко.

Для створення колони потрібно 15 людей. Вже зараз відомо, що у Марші рівності візьмуть участь військова трансґендерна дівчина і мама трансґендерного хлопця та ветерана Себастіана Романова.

«Мінімальна кількість людей у колоні – 15. Але сподіваємося, що зголоситься більше. На жаль, не всі військові ЛГБТ і союзники можуть нас підтримати своєю присутністю, адже більшість зараз перебуває в зоні ООС чи в інших містах», – додає колишній доброволець.


Марш рівності у Києві відбудеться 23 червня, початок о 10:00. Читайте, що треба знати, якщо ви йдете на Марш рівності-2019

Обкладинка: Володимир Шуваєв / The Village Україна