15 червня у Києві під будівлею Верховної Ради відбулась акція «Закон - медичному канабісу!» в рамках щорічного конопляного Маршу Свободи.

Учасники вимагали прийняти закон №10313 про легалізацію медичного канабісу. Також склали відкрите звернення до всіх політичних партій та організацій, де закликали об’єднати зусилля задля ухвалення законопроекту.

«Ми хочемо побачити бажання та готовність політичних партій відстоювати право людини на життя та захист свого здоров'я. Це цивілізаційний обов’язок держави – відповісти на вимогу вчених, лікарів і двох мільйонів медичних пацієнтів, що потребують лікування препаратами на основі канабісу», – коментує речниця Маршу Свободи Тетяна Кузьменко.

20 травня у Верховній Раді України було зареєстровано проект закону,  який має  законодавчо врегулювати використання медичного канабісу в медицині та науці. Однак його вже тричі не змогли винести на голосування у першому читанні.

Читайте текст про те, хто підтримує легалізацію медичного канабісу в Україні та чому це важливо.


За даними МОЗ на легалізацію медичного канабісу в Україні чекають понад 2 мільйони громадян.

За допомогою канабісу лікують хронічний біль, епілепсію, анорексію, посттравматичний синдром, захворювання імунної системи, артрит і ревматизм, астму, хворобу Альцгеймера, хворобу Паркінсона, діабетичну нейропатію та інші недуги.

В Україні заборонене як вживання препаратів на основі канабісу, так і дослідження коноплі. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Фото: Тарас Ратушний / Марш свободи