У підвальних приміщеннях кінотеатру «Київ» зберігають будівельне сміття, а стіни покрилися пліснявою. Про це свідчить фоторепортаж видання TheБабель із кінотеатру, який опублікували 13 червня. 

Мінус перший поверх кінотеатру орендар «Культурний центр» «перетворив на сміттєзвалище», зазначають у виданні. 

Мінус перший поверх будівлі кінотеатру «Київ»

Підвал кінотеатру «Київ» 

Стіни у підвалі покриті пліснявою. За даними журналістів, у будівлі не працює пожежна сигналізація, а подача повітря у зали відбувається з підвалу за допомогою спеціальних труб.

Система подачі повітря у зали кінотеатру

Туалети у підвалі кінотеатру «Київ»

The Village Україна запитали у чинної директорки кінотеатру – Вілії Бондаренко, чому приміщення перебувають у занедбаному стані.

Той стан, який зараз бачимо у цих приміщеннях, залишили колишні суборендарі. Ми до цього не маємо жодного стосунку.

Підвал і мінус перший поверх кінотеатру були в суборенді. Договір колишнього орендаря ТОВ «Порт» припинив діяти у 2016 році. Там було казино та більярд, які закрили. Опісля ці приміщення використовували як бомбосховище.

Усе сміття та залишки меблів залишив «Порт», коли звільняв приміщення. Ми («Культурний центр» – ред.) до нього доступу не мали. У нас були ключі, але ми не відповідали за ці поверхи.У кінотеатру там було лише технічне приміщення. 

Ми чекали, що комунальна влада передасть нам їх також в оренду. Але через те, що у нас закінчувалась угода, цього не сталось.

Стосовно пожежної сигналізації у кінотеатрі – вона у справному стані, все працює добре. Також в усіх залах є кондиціонери, які забезпечують циркуляцію повітря. Система подачі повітря із підвалу, яка показана на фото, не працює вже років 40.

UPD: Скажіть, чому обладнання кінотеатру розташовувалось у підвальних приміщеннях, якщо за вашими словами, ви не були їх орендарем?

На балансі у «Культурного центру» була уся будівля кінотеатру.

Ви ж раніше говорили, що у вас не було доступу до приміщень?

Та ні, був доступ. Може я помилилась. Там у підвалі у мене був суборендар, як він виселявся, то наробив ці дирки та залишив сміття. Ми там нічого не ремонтували, бо ці приміщення були бомбосховищем. 

Також я думала, що знайдеться суборендар у підвал. Але нікого не знайшлось і вони (приміщення – ред.) так і стояли. Ми нічого там не робили також тому, бо у нас закінчувалась угода і ми чекали, коли нам продовжать договір на оренду. 

Вілія бондаренко, директорка кінотеатру «Київ»


У Києві 7 червня закрили будівлю кінотеатру «Київ» для відвідувачів. У КМДА повідомили, що там проводять інвентаризацію, щоб передати будівлю новому орендатору.

У «Культурному центрі» заявили, що відбулось рейдерське захоплення будівлі. Представники «Муніципальної охорони» забарикадували основні та аварійні входи кінотеатру. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото та обкладинка: Юля Вебер для TheBabel