Фестиваль «Тиждень швейцарського кіно» перенесли з кінотеатру «Київ» у кінотеатр «Жовтень» через те, що кінотеатр тимчасово закрили, повідомляють в Arthouse Traffic. 

Змінили не лише локацію, а й дати фестивалю – з 12-16 червня на 4-7 липня.

Розклад «Тижня швейцарського кіно»:

«Мрія Катріни». За сюжетом, головна героїня стрічки режисерів Даріо і Мірко Бішофбергерів хоче мати дітей, але її чоловік гине в автокатастрофі, та завдяки пересадці голови він повертається іншою людиною.

Коли: 4 липня, 18:45

«Невинний». У центрі сюжету – жінка, що однаково віддана родині, ревним християнам-традиціоналістам та своїй дослідницькій роботі. Зустріч із колишнім коханцем ставить під сумнів її почуття, спосіб життя, а згодом і віру.

Коли: 5 липня, 19:00

«За вітром». Сюжет фільму побудовано навколо молодої пари, яка тікає від метушні міста у віддалений альпійський куточок. Але в їхнє щасливе та розмірене життя вдирається інженер, який приїхав для установки вітряної турбіни. Спеціальною подією у рамках показу стане лекція про енергоефективність у повсякденному житті.

Коли: 6 липня, 19:00

«Щасливий Лазар». Фільм розповідає про дружбу простодушного сільського дурника Лазаря та розбещеного аристократа Танкреді.

Коли: 7 липня, 19:00


7 червня тимчасово закрили будівлю кінотеатру «Київ». Як пояснили у КМДА, у будівлі розпочато інвентаризацію та обстеження майна «задля уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва». Після обстеження приміщення його мають передати новому орендарю.

Зараз кінотеатр не працює, його роботу мають відновити найближчим часом. Інвентаризація має завершитись протягом 10 днів.

 Колишні орендарі заявляють про «рейдерське захоплення з використання адміністративного ресурсу та за сприяння поліції».