ТОВ «Культурний центр Кінотеатр Київ», який орендував будівлю кінотеатру з 1999 року, вимагає «чесного суду, а не силового захоплення кінотеатру».

У компанії повідомили, що інвентаризацію проводили ще у грудні 2018 року, а усе майно, що залишилось у будівлі, належить «Культурному центру Кінотеатру Київ».

ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ»

Те, що представники КП «Київкінофільм» називають інвентаризацією, насправді є захопленням кінотеатру. Офіційна інвентаризація кінотеатру відбулася у грудні 2018 року представниками «Київкінофільму», Департаментом комунальної власності спільно з адміністрацією кінотеатру. За її результатами усе комунальне майно, що утримувалося на балансі кінотеатру з 1999 року, було списане.

Усе, крім самої будівлі: кінообладнання, крісла, диванів та все інше — не належить місту, а є приватною власністю Культурного центру. Недопущення працівників Культурного центру до приміщення кінотеатру під час судового процесу — є ні чим іншим, як рейдерським захопленням з використання адміністративного ресурсу та за сприяння поліції.

У компанії додали, що з усіма суборендами до держбюджету надходить понад 270 тисяч гривень від оренди кінотеатру, а не 40 тисяч гривень, як повідомлялось раніше.

«Ця маніпуляція стала основою для атаки на кінотеатр, але з'явилася вона після того як команді ТОВ Культурний центр «Кінотеатр «Київ» відмовили в продовженні оренди. Ніхто навіть не запропонував Культурному центру переглянути збільшення орендної ставки, якщо це так важливо для міста», – підкреслили в компанії.


7 червня тимчасово закрили будівлю кінотеатру «Київ».  Як пояснили у КМДА, у будівлі розпочато інвентаризацію та обстеження майна «задля уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва». Після обстеження приміщення його мають передати новому орендарю.

Зараз кінотеатр не працює, його роботу мають відновити найближчим часом. Інвентаризація має завершитись протягом 10 днів.

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна