Розповідаємо, куди у Києві варто сходити в неділю, 9 червня.

«День Ізоляції»

Фонд «Ізоляція» щороку 9 червня відзначає п’яту річницю роботи в евакуації: у 2014 році озброєні бойовики захопили територію фонду в Донецьку.

У «День Ізоляції» відкриють пункти прийому іграшкової зброї у рамках проекту Toy художника Романа Михайлова. З них митець створить предмет сучасного мистецтва. Протягом дня також можна буде відвідати дві виставки, а ввечері Diser Tape, Fynjy_&_Lishe, GUMA зіграють сети. 


Коли

18:00 -21:30

Де

вулиця Набережно-Лугова, 8

ВХІД ВІЛЬНИЙ


День вулиці Костьольної 

Раз на рік вулиця Костьольна стає повністю пішохідною: там святкують День франкофонії або просто свято вулиці. Цього року фестивалю виповнюється 5 років.

День вулиці Костьольної у 2018 році / День Франкофонії

Там створять ярмарок хенд-мейду, зону майстер-класів та фудкорт. А також театральні перформанси, музика, дитяча зона, фотовиставка, освітня зона франкомовних країн та інше.


Коли

10:00-22:00

Де

вулиця Костьольна

вхід вільний


Журналіст-пранкер Уба Батлер на конференції від DTF

Організатори запросили журналіста-пранкера з видання VICE Убу Батлера. «Це він переконав усіх, що його клони – це він, а Паризький тиждень моди – що джинси від Джорджіо Певіані – відкриття року. І зібрав на цьому понад 80 мільйонів переглядів».


Коли

09:00-23:00

Де

галерея мистецтв «Лавра»

Скільки

від 2 600 гривень


фермерський обід від Foodies на фестивалі KYIV WINE 2019

Kyiv Wine 2019 – фестиваль вина та їжі від Good Wine проводять у просторі M82 на Подолі. Організатори планують фермерський обід від Foodies: три шеф-кухарі готуватимуть із локальних сезонних продуктів для 100 містян. 

Також 9 червня на фестивалі – каліфорнійський бранч від Bakehouse. А також винні дегустації, фудмаркет та майстер-класи від місцевих та європейських шеф-кухарів.


Коли

9 червня, 15:00 - 18:00

Де

M82, Межигірська, 82

Скільки

квиток на фестиваль – 1050 гривень


другий день Літнього маркету KYIVNESS 

Це шостий курований вінтажний маркет Kyivness: цього разу у залах Малого театру біля Золотих воріт. Окрім ярмарки вінтажного одягу, декору та аксесуарів, також діятиме зона для відпочинку, а ввечері – бістро з музикою під ліхтарями.

На маркеті буде вінтаж із Греції, Нью-Йорка та Лазурного берега, речі від Comme des Garcons, Chanel, Dior, Prada, Jil Sander, Balenciaga.


Коли

9 червня, 11:00-21:00

Де

Малий театр, вулиця Гончара, 33

Скільки

з 11:00 – 150 грн
з 13:00 – 100 грн


Майстер-клас з гончарства

Майстер-клас з гончарства від арт-студії «Ліхтарик» на Печерську. Професійний гончар допоможе створити два вибори із глини та навчить користуватися гончарним кругом.

Тривалість заняття – 1,5 години. Майстер-клас підходить для дітей і дорослих. Усі вибори із глини учасники зможуть забрати із собою. 


Коли

13:00

Де

вулиця Бастіонна, 5-А

Скільки

200 гривень


 Раніше ми також писали про 11 виставок, які варто відвідати у червні: нове в М17, NAMU та The Naked Room