У Києві закрили будівлю кінотеатру «Київ» і не впускають туди відвідувачів. Про це в коментарі The Village Україна повідомила директорка кінотеатру Вілія Бондаренко.

«Зараз відбувається рейдерське захоплення. Приїхали тітушки разом із комунальними службами КМДА і захопили кінотеатр. У будівлю не допускають працівників. Це зробили без попередження», – коментує директорка кінотеатру.

У кінотеатрі «Київ» проводять опис майна / Кирило Марікуца

Як пояснюють у КМДА, у будівлі розпочато інвентаризацію та обстеження майна «задля уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва». 

«Протягом квітня-травня 2019 року колишній орендодавець ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» незаконно чинив перешкоди в доступі до приміщення комунального майна будівлі кінотеатру «Київ», – йдеться у коментарі КМДА.

У будівлі кінотеатру зараз перебувають фахівці департаменту комунальної власності КМДА та працівники муніципальної охорони. Після обстеження приміщення його мають передати новому орендарю.

«Зараз у кінотеатрі відбувається опис усього майна, воно має бути передано новому орендарю кінотеатру. Інформація про вибиті двері та рейдерське захоплення не відповідає дійсності. Все відбувається у спокійному режимі. Працівників кінотеатру допустили до службових приміщень на першому поверсі», – коментує The Village Україна координаторка міжнародних проектів КП« Київкінофільм» Олена Бабій.

Поки кінотеатр не працює, його роботу мають відновити найближчим часом. Інвентаризація має завершитись протягом 10 днів. 


Департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди з «Культурним центром «Кінотеатр «Київ», який орендував будівлю з 1999 року.

У січні КМДА оголосив конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ», який мали провести впродовж півтора місяця. Аукціон провели 15 квітня.

Тоді департамент отримав п’ять звернень щодо оренди: від громадської організації «Молодість», «Мультіплекс-Холдингу», «Планети Кіно», «Таурус-Альянсу» та «Сінема-Центру».

Новий орендарем будівлі кінотеатру стала компанія «Сінема-Центр», яка володіє мережею кінотеатрів «Сінема Сіті». Щомісяця компанія сплачуватиме до бюджету міста 2 мільйони 119 тисяч гривень оренди за приміщення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Андрій Баштовий / The Village Україна