У Києві медичні комунальні заклади безкоштовно будуть проводити вакцинацію проти кору для дорослих. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Раніше безкоштовну вакцину могли отримати дорослі, які контактували із хворим на кір або люди з груп професійного ризику – медики, вчителі, військові, студенти до 30 років. Цю норму переглянути у МОЗ у квітні 2019 року.

«Безоплатна вакцинація від кору гарантована всім дорослим, які контактували з хворими, та тим, хто взагалі не хворів на кір та не володіє інформацію щодо своїх дитячих щеплень. Також людям, у яких відсутній імунітет. Якщо у вас є сумніви щодо того, чи були ви правильно щеплені від кору, краще здати аналіз крові на наявність антитіл IgG. І вакцинуватися у разі їхньої відсутності», – коментує Поворозник.

За Календарем щеплень першу дозу вакцини проти кору, паротиту та краснухи дитині роблять у віці 12 місяців. Згідно з новими змінами, вакцину тепер можна отримати у віці від 6 місяців.

«Столиця вакцинами забезпечена. І наголошую: безкоштовно зробити щеплення, так само, як і отримати лікарняний, будь-яку довідку, планове спостереження, направлення на обстеження, до вузьких спеціалістів тощо, можна виключно за умови підписання декларації з лікарем», – підкреслив заступник голови КМДА.


 Раніше ми спростували найпопулярніші міфи про вакцинацію та пояснили, чому не варто ігнорувати жодне із щеплень.

 Читайте, чим небезпечний кір і скільки разів треба вакцинуватися, аби не захворіти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі