Під час проектування кінотеатрів у торговельно-розважальних центрах будуть враховувати необхідний час для безпечної евакуації людей. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«Час евакуації людини з окремої будівлі кінотеатру та кінотеатру в торговельному центрі відрізняється. Тому що, окрім того, щоб безпосередньо вийти із глядацького залу, людині потрібно евакуюватися із будівлі ТРЦ, а це додаткові хвилини. Сьогодні в чинних нормах щодо закладів культури… враховується лише час евакуації людей з окремих будівель кінотеатрів. Проте зараз більшість з них якраз проектуються у складі великих торговельно-розважальних центрів», – коментує заступник міністра.

У нових нормах ДБН визначено, скільки має тривати евакуація людей з таких закладів у складі ТРЦ. Вона становить 3-6 хвилин залежно від ступеня вогнестійкості будівлі. 

За даними Мінрегіону, нововведення на 25% зменшать кількість травм під час евакуації та підвищать безпеку людей у разі надзвичайних ситуацій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Anthony Rauchen / Flickr