У 50 містах України та світу відбулись акції «Хто замовив Катю Гандзюк». У Києві люди прийшли до Адміністрації президента на Банковій.

Учасники акцій вимагають притягти до відповідальності замовників убивства херсонської громадської діячки Катерини Гандзюк. А також розслідувати вбивства та напади на громадських активістів по Україні.

«Активісти вимагають покарання для замовників жорстокого вбивства херсонської активістки та політика Катерини Гандзюк. Вони вважають: новообраний президент Володимир Зеленський має продемонструвати належний рівень контролю за розслідуваннями резонансних злочинів», – коментують у Центрі протидії корупції. 

31 липня на активістку Катерину Гандзюк напали та облили сірчаною кислотою.  Вона отримала опіки близько 40% тіла та потрапила до реанімації.

4 листопада Катерина Гандзюк померла.

До нападу Катерина Гандзюк працювала радницею міського голови Херсона та була відома у місті своєю проукраїнською позицією. Тому напад, зокрема, пов’язують з її професійною діяльністю.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх було затримано. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі