Автор «Літаючої тарілки» на Либідській – архітектор Флоріан Юр’єв 13 травня презентує у Києві проект відновлення будівлі.

Проект розробила група архітекторів з ініціативи SaveKyivModernism.  Він передбачає створення у будівлі сучасного культурного центру. 

Проект відновлення «Літаючої тарілки» у Києві / SaveKyivModernism

Презентація проекту відбудеться в Українському кризовому медіа-центрі. Його, зокрема, покажуть архітектори Слава Балбек та Олексій Биков. 


Київська «Тарілка» на Либідській площі була збудована у 1971 році. Зараз частина будівлі, розташована під «Тарілкою», передана в оренду інвестору.

Орендатором території зараз виступають власники ТРЦ Ocean Plaza та Ocean Mall – за це вони мають відремонтувати всю будівлю. Власники ТРЦ планували зробити «Тарілку» частиною ТРЦ Ocean Mall.

Автор проекту будівлі Флоріан Юр’єв виступив проти.  Архітектор оприлюднив відкритий лист до уряду, в якому закликав зберегти будівлю та наголошував на потребі її реставрації.

Представники ТРЦ Ocean Mall пообіцяли не перетворювати «Літаючу тарілку» на вхідну групу до торгівельного центру та погодились на реалізацію авторського проекту відновлення будівлі. 


Коли

13 травня, 12:00

Де

вулиця Хрещатик, 2 

Скільки

Вхід вільний


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі