Проект пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз належить компанії «Проектні системи Лтд», яка виграла тендер. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Спасибко зазначив, що ідея поєднання дніпровських схилів не нова і проекти пішохідного мосту між двома парками розроблялись ще у 2000-х роках. Однак лише у 2017 році було видано розпорядження на проектування мосту та його будівництво. 

«Що стосується розповсюдженої сьогодні у мережі інтернет інформації про нібито незаконне використання концепції, конструктивних рішень та проекту швейцарської архітектурної компанії... то я маю наголосити, що міська адміністрація як замовник будівництва користується результатом робіт згідно з проведеним тендером. Питання, чи дійсно схожа ідея, мають вирішувати архітектори», – сказав заступник голови КМДА.

Проект моста швейцарської компанії  Leuppi & Schafroth Architekten
Проект пішохідного мосту між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів / КМДА

У КМДА розповідають, що швейцарська компанія запропонувала придбати права на використання концепції та надання консультаційних послуг при розробці проекту за 200 тисяч доларів.

«Враховуючи те, що орієнтовна вартість робіт із проектування згідно з українськими цінниками не влаштувала архітектурну компанію, було продовжено роботу та видано розпорядження на проектування. Згідно з проведеним тендером маємо розробника проекту, який виграв тендер із сумою 3,8 мільйона гривень та виконані роботи з проектування», – зауважив Спасибко.

Стосовно коригування проекту та додаткових витрат на його будівництво: наразі додаткова сума проходить державну експертизу, коментують у КМДА.


 Напередодні у ЗМІ повідомляли, що концепцію велопішохідного мосту через Володимирський узвіз взяли з проекту швейцарської компанії Leuppi & Schafroth Architekten. Про це «Наші гроші» розповіла співзасновниця компанії Стефані Шафрот.

 Будівництво пішохідно-велосипедного мосту над Володимирською гіркою почалось в грудні 2018-го. 

Відкрити його мають до Дня Києва, який цього року припадає на 26 травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі