«КиївПрайд» представили нову айдентику 2019 року. Цього року головною темою прайд-тижня є «Свобода. Єдність. Боротьба».

Для розробки нової айдентики в організації оголосили відкритий конкурс для дизайнерів, з яких обрали варіант-переможець. Його автори – студія Braty Art.

«Наша айдентика показує плюралізм думок, рівність всіх людей незалежно від їхньої раси, націі, сексуальної орієнтаціі і фізичних можливостей. І що найголовніше – ця айдентика про свободу. Свободу бути тим, ким ти хочеш», – розповідають у Braty Art. 

Нова айдентика створена у вигляді мозаїки із різноманітних іконок. Зокрема,  є герб і прапор України –  у «КиївПрайд» вперше використали ці символи.  Айдентика представлена у трьох кольорах: білий, синій, жовтий.

«Цього року на «КиївПрайд» ми будемо багато говорити про те, що ЛГБТ-спільнота та прайд-рух є частиною не просто України, а є частиною української ідентичності та культури. І саме це ми хотіли показати у новій айдентиці. 

Прайд-рух довго не міг собі дозволити відкрито говорити про патріотизм та про українську державність – це було дещо небезпечно і ризиковано.  Але ми вирішили, що не можемо більше ігнорувати цю тему», – коментує The Village Україна керівниця піар-департаменту «КиївПрайду –2019» Софія Лапіна.

У «КиївПрайд» також планують колаборації з українськими брендами одягу із використанням нової айдентики. 


 KyivPride у 2019 році триватиме з 14 по 22 червня. Марш Рівності відбудеться 23 ЧЕРВНЯ.

 У 2018 році на Марш рівності прийшло 3 500 учасників – як це було читайте у матеріалі The Village Україна.

Фото та обкладинка: KyivPride