У новому звіті ООН повідомили, що один мільйон видів тварин і рослин зараз перебуває на межі зникнення і може вимерти упродовж найближчих десятиліть, пише DW.

В організації зробити такі висновки після того, як проаналізували зміни в природі за останні 15 років. Вимирання загрожує видам, що живуть на суші та на морі.

Зараз тварини та рослини вимирають у десятки разів швидше, зокрема, і через діяльність людей. За даними ООН, найбільше на скорочення біовидів впливає вирубка лісів, надмірне виловлювання риби, спалення викопного палива. Також людство сильно забруднило землю та воду.

На Землі існує до восьми мільйонів видів тварин та рослин. З них понад півмільйона не мають необхідного місця на суші для виживання. А третина світових рибних запасів на межі виснаження, через викиди важких металів, токсичних речовин та інших відходів у річки та моря.

Вимирання цих видів може початись вже у найближчі десять років, якщо не почати їх відновлювати.

У 2020 році у Китаї проведуть зустріч з питання біологічної різноманітності. Планують ухвалити міжнародний документ, щоб покращити захист вимираючих видів.


 З 1970 року планета втратила понад 60% популяцій ссавців, птахів, риби, рептилій і земноводних – звіт Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі