Сервіс «Реєстр домашніх тварин», який нещодавно запустила КМДА, розширює функціонал, повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Електронний реєстр допомагає відшукати загублених домашніх тварин. Щоб скористатись реєстром, треба придбати для тварини спеціальний жетон з QR-кодом та зареєструвати її за лінком.

Нові функції реєстру:

 Обрати засіб ідентифікації тварин: чип, жетон або тавро. Тварину можна буде ідентифікувати, якщо кіт чи собака загубляться;

 Переглянути ветеринарні заходи, проведені щодо тварини – всі відомості про щеплення та інші маніпуляції будуть доступні в електронному вигляді. Таким чином, власник тварини чи ветеринар у будь-який момент зможуть отримати необхідну інформацію. Дані дозволяють відслідкувати графік вакцинації та допомагають не пропустити важливе щеплення.

«В реєстрі продовжують збирати інформацію про раніше зареєстрованих тварин. А незабаром на сайті з’являться функції статистики знайдених тварин та можливість адопції безпритульних котів та собак», – розповів Юрій Назаров.