У Києві замінять дощову каналізацію на вулицях Федорова, Туполєва, Чорнобильській, а також біля Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє заступник гендиректора «Київавтодору» Валентин Осипов, пише УНН.

Роботи з реконструкції дощової каналізації вже тривають біля Києво-Печерської Лаври. Заміну зливостоків на інших вулицях проведуть під час їх ремонту. 

Заміна дощових каналізацій потрібна тому, що більшість мереж були побудовані у 50-х роках і не були розраховані на кількість інфраструктурних об’єктів, які зараз є у місті. Тому під час сильних злив там можливі підтоплення вулиць, коментує Осипов. 

У «Київавтодор» також планують реконструкцію колектора дощової каналізації від вулиці Вересневої до вулиці Тростянецької в Дарницькому районі. Зараз у підприємстві чекають на дозвіл проводити реконструкцію дощової каналізації на Броварському проспекті – від вулиці Митрополита Шептицького до мосту Метро через Русанівську протоку.


Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що поблизу метро «Лівобережна» побудують нову систему зливостоків. Бо на багатьох вулицях дощова каналізація застаріла і не пристосовані до такої кількості води.

Обкладинка: Андрій Баштовий/The Village Україна