19 травня у Києві відбудеться «Весняний Ретро Круїз 2019». Учасники візьмуть участь у костюмованому велопараді, чаюванні, а також вечірці на даху садиби Маковського, повідомляють організатори.

«Жага красивого життя, присвяченого розпиванню коктейлів, перегляду театральних прем'єр і прослуховуванню джазових стандартів. На цю гедоністичну категорію особливо обмежений тираж квитків і вхід по дрес-коду», – розповідають організатори про вечірку.

Садибу Маковського побудували більше ста років тому
Вечірка відбудеться на даху старовинного будинку

Щоб потрапити на вечірку, слід дотримуватись дрес-коду: вінтажні костюми, форма представників різноманітних професій, сучасний класичний одяг вихідного дня.

У програмі вечірки – танці під джаз, коктейлі та нагородження власників найкращих вінтажних образів.

Початок вечірки о 19:00. Вартість квитка – 250 гривень.


Садибу Маковського у стилі модерн побудували у 1907-1908 роках за проектом Ігнатія Ледоховського. З 1910 року в садибі відкрилася хірургічна клініка доктора медицини Ігнатія Станіславовича Маковського.

Під час Першої світової війни в лікарні Маковського розташовувався офіцерський госпіталь. Пізніше тут була розташована офтальмологічна клініка, Інститут гігієни праці, Інститут загальної та комунальної гігієни.

Фото: Google Maps