У нових державно-будівельних нормах ввели обов’язкову норму – у всіх громадських закладах на понад 50 відвідувачів, які будуються чи реконструюються, туалети для людей з інвалідністю мають розміщуватись на кожному поверсі. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

За словами Парцхаладзе, у аеропортах, вокзалах, стадіонах санвузли мають проектувати на кожному поверсі та через кожні 50 метрів.

Якими мають бути туалети:

 мають бути обладнані унітазом, умивальником, змивним душем та поруччями;

 кімната має бути не вужчою, ніж 1,65 метра та мати глибину не менше 1,8 метра;

 раковина умивальника має кріпитися так, щоб знизу був простір 0,68-0,7 метра, а верхня площина раковини була на висоті від підлоги – 0,8-0,85 метра;

 двері шириною 0,9 метра мають відчинятися назовні, а на внутрішній стороні двереє має розміщуватися горизонтальна ручка на висоті 0,8 м;

 відповідні туалети мають позначати спеціальною піктограмою міжнародного символу доступності, у тому числі, і тактильною.


Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів.