У Києві у 2019 році не будуть надовго відключати гарячу воду, як це було у 2018 році. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, пише «Укрінформ».

«У цьому році будуть роботи по заміні труб. Тільки із цим можуть бути пов’язані короткострокові відключення води, але такого масового відключення, як було у минулому році, в цьому році не буде», – коментує Кличко. 

У 2018 році гарячої води у Києві не було майже півроку. Її вимкнули після опалювального сезону, а відновили гаряче водопостачання одночасно із початком опалювання.

Довготривале відключення гарячої води пов’язане з тим, що Нафтогаз відключив газ компанії «Київенерго» за борги. Погасити заборгованість повинно було КП «Київтеплоенерго». 


НАК «Нафтогаз» відмовлялася укладати угоду на газопостачання з новим підприємством без погашення заборгованості «Київенерго». Розмір боргу становить понад 5 мільярдів гривень. 

Влада Києва погодилась успадкувати борги «Київенерго». Угоду з «Нафтогазом» мали укласти 15-16 вересня. У жовтні у КМДА зазначили, що підпишуть мирну угоду із НАК «Нафтогаз», після погодження якої включать гарячу воду.