Евакуювати авто за неправильне паркування у Києві почнуть з 22 квітня. Про це повідомив начальник управління з паркування Дмитро Рахматуллін, пише UBR.

З наступного тижня вулиці почнуть патрулювати перших 10 паркувальних інспекторів, спершу у центральних районах Києва.

«Інспектори вийдуть приблизно у понеділок-вівторок. Маршрути є, будемо їх чергувати.  Працювати поки будуть в Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах Києва. Буде більше інспекторів – буде і більший радіус», – коментує Рахматуллін.

Евакуація автомобілів буде відбуватись за допомогою Нацполіції. Інспектори викликатимуть патрульних, адже «нормативно-правова база ще не дозволяє самостійно залучати евакуатори».

До кінця року у КМДА планують, що вулиці почнуть патрулювати 90-100 інспекторів із паркування. Їх набір триває досі. 


27 вересня 2018 року набули чинності нові правила паркування автомобілів. Новий закон передбачає евакуацію авто без присутності водія. Однак, щоб нові правила запрацювали, потрібна сертифікація предметів фото- та відеофіксації.

До цього інспектори з паркування можуть виписувати тільки штрафи за неоплату паркування та лише у присутності водіїв. За словами Віталія Кличка, сертифікація потрібної техніки закінчиться у квітні 2019 року.

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна