Видання Bloomberg порахувало «індекс сніданку» – у рейтингу досліджується відсоток від щоденного доходу, який житель певного міста може заплатити за стандартний сніданок (склянка молока, одне яйце, дві скибочки хліба та порція фруктів).

Згідно з індексом, найдешевший сніданок у жителів Женеви – це 0,8% від щоденного доходу та 3,8 хвилини роботи. На другому місці – жителі Дубаю та Берна, які на сніданок витрачають по 0,96% денного доходу. Вони працюють 4,6 хвилини, щоб заробити на сніданок.

30 міст з найменш доступними сніданками були в основному зосереджені в Південній Америці, Східній Європі, Південно-Східній Азії і Африці.

«Багато з цих регіонів страждають від відсутності продовольчої безпеки або обмеженого доступу до недорогої і поживної їжі, що може привести до додаткових проблем, таких як хвороби і навіть смерть», – повідомляє Bloomberg.

У кінці рейтингу – міста Аккра (Гана) та Лагос (Нігерія). В цих містах найменші ціни на продукти харчування, стандартний сніданок потребуватиме більше 2 годин роботи.