У Києві хочуть модернізувати міський транспорт, зокрема вагони метро та трамваї. На це в місті планують залучити 180 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Відповідне рішення ухвалили депутати Київради. Зокрема, 10 мільйонів євро буде залучено для реконструкції трамвайної лінії та зупинки «Контрактова площа». Там хочуть створити «транспортний хаб», який дозволить відмежувати пішохідну зону від транспортної.

На Контрактовій площі реорганізують транспортні потоки, облаштують зупинки павільйонами очікування із Wi-Fi та інформаційними табло. Також створять велосипедну доріжку.

За 50 мільйонів євро кредитних грошей закуплять до 50 вагонів метро. Це дасть змогу швидше перевозити пасажирів, зменшити навантаження на наземний транспорт і поліпшити екологічну ситуацію у місті, запевняють у КМДА.

Ще близько 60 мільйонів євро хочуть залучити для купівлі трамваїв, які пристосовані для пасажирів з інвалідністю. «Київавтодор» також планує залучити до 60 мільйонів євро кредиту для капітального ремонту автопроїздів мосту Метро.

Кредитні гроші у Києві планують виплатити за 12-13 років. 

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна