У 2017 році близько 11 мільйонів людей померли через хвороби, які виникають, зокрема, через неправильне харчування. Про це йдеться у дослідженні вчених, опублікованому у журналі The Lancet, пише DW.

Вчені провели аналіз даних з 1997 по 2017 роки у 195 країнах та з’ясували, що щороку через неправильне і незбалансоване харчування помирає близько 10 мільйонів людей.  

Йдеться про те, що надмірне вживання переробленої їжі, фастфуду, солі та цукру, а також дефіцит цільнозернових продуктів, овочів і фруктів, шкодять здоров’ю та призводить до хронічних захворювань. 

Ожиріння, яке також виникає при неправильному харчуванні, може стати причиною серцево-судинних захворювань та діабету.  А саме хвороби серця є найчастішою причиною передчасної смерті у світі.

За даними вчених, здорове харчування може запобігти кожній п'ятій смерті в усьому світі. 

Обкладинка:  Dan Gold/Unsplash