У Києві запустили електронний реєстр домашніх тварин. Про це повідомили в КМДА.

«Завдяки реєстру та функції розпізнавання QR-коду на жетоні тварини, який зберігає всю важливу інформацію про них, домашні улюбленці киян завжди будуть у безпеці», – розповіли в КМДА.

Щоб скористатись реєстром, треба придбати для тварини спеціальний жетон з QR-кодом та зареєструвати її за лінком.

Для чого потрібен реєстр домашніх тварин:

 Зчитування QR-коду на жетоні. Якщо загублену тварину з жетоном побачить людина, вона зможе одразу зв’язатися з її власником. Для цього треба зчитати за допомогою смартфона код, який автоматично здійснює перехід на сайт, де показане ім’я, телефон та e-mail власника тварини.

 Функція знайденої тварини або жетона. Якщо людина знаходить тварину без жетона або з пошкодженим жетоном, вона може скористатися функцією «Знайшов тварину» на сайті реєстру. Треба лише натиснути кнопку «Знайшов тварину», заповнити основну інформацію щодо самої тварини або жетона та відіслати її реєстратору.

 Функція загубленої тварини. Якщо власник загубив свого улюбленця, в особистому кабінеті він має натиснути кнопку «Розшук». Таким чином інформація потрапить до реєстратора, який розпочне пошук через базу тварин і розмістить повідомлення на комунікаційних платформах.

У майбутньому до функцій реєстру також додадуть можливість пошуку власників для безпритульних тварин.