З 1 липня почнуть діяти нові норми ДБН, згідно з якими у великих містах України можна буде встановлювати автоматизовані паркінги. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Автоматизовані паркінги відрізняються від звичайних тим, що в’їзд і виїзд авто на паркомісце відбувається без участі водія та пасажирів. Керування переміщенням авто і контроль роботи паркінгу здійснюється з приміщення диспетчерської.

Такі паркінги заощаджують простір та економлять час водіїв на парковку, запевняє Парцхаладзе. Крім того, вони зможуть збільшити кількість паркомісць у великих містах.


У Мінрегіоні пропонують проектувати в Україні так «зелені колії» (green tram tracks) – насадження на шляхах руху трамваїв.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ також розробляє зміни до ДБН щодо складу асфальтобетонної суміші. Нові норми мають підвищити строк служби доріг на 20%

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.

Обкладинка: vincent desjardins/Flickr