В Україні запустили портал, де можна стежити за фінансуванням будівництва та ремонту доріг. Це спільний проект Міністерства інфраструктури та офісу ефективного регулювання (BRDO).

Новий сервіс дає змогу моніторити використання коштів на ремонт доріг в усіх областях онлайн. Зараз на сайті доступні дані за 2018 рік. 

Портал, зокрема, показує інформацію про кошти, які були витрачені на безпеку руху, тендери та гроші, які витратили замовники на ремонт доріг.

«Водії та громадськість отримують доступ до інформації щодо кожної дороги на карті – що заплановано, скільки це коштує, хто проводить роботи, хто відповідальний за поточний стан дороги, а також можливість зворотного зв’язку», – йдеться у повідомленні.

Також на порталі є калькулятор для водія, який вираховує, скільки збору він заплатить з кожної заправки авто. З кожного літра придбаного палива в Україні сплачують 0,21 євро акцизного збору, з яких 0,16 євро спрямовують у Дорожній фонд.

За даними BRDO, в 2018 році на українські дороги витратили понад 35 мільярдів гривень. Однак близько 95% залишається в незадовільному стані, а 40% – вимагають повного відновлення.

 МОНІТОРИНГ ВИТРАТ НА БУДІВНИЦТВО І РЕМОНТ ДОРІГ

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна