На станції метро «Святошин» повністю оновили платформу і приміщення станції та один із двох вхідних вестибюлів, повідомляє мер Києва Віталій Кличко. 

На станцій встановили також ліфти, облаштували смуги тактильною плиткою для людей з інвалідністю.

Ремонтні роботи на станції практично завершені, там ще потрібно відновити другий вестибюль, який виходить до ринку та приміських електропоїздів. Його мають закрити на ремонт 23 березня.

«Цій станції – 48 років. І за цей час тут не робили такого ремонту. Сьогодні станція має сучасний вигляд, стала гарною і комфортною. Також тут замінили електрообладнання та всі кабелі, оновили систему вентиляції, кондиціювання та опалення. Здійснили й гідроізоляцію станції. Тепер тут можна створювати мікроклімат у залежності від того, яка погода на вулиці», – коментує Кличко.

У всіх приміщеннях станції встановили систему відео спостереження, нову систему оповіщення та нову протипожежну сигналізацію, протипожежні двері. Загальна вартість робіт із реконструкції станції – понад 150 мільйонів гривень.

У Києві планують ремонт усіх старих станції метро, яких зараз 15. Після відкриття «Святошино» почнуть ремонт станції «Політехнічний інститут».

Фото та обкладинка: Прес-служба Віталія Кличка