Організація «Україна без сміття» з 2 квітня припиняє обслуговування станції сортування сміття #Silporecycling на вулиці Петра Калнишевського, 2.

Як пояснили в організації, ухвалити рішення довелось через занадто високий попит на станції, з яким впоратися не можуть.

«За останній місяць наша машина здійснила 25 вивезень тільки з цієї станції (замість 8 на місяць, як ми планували першопочатково). Консультанти відмовляються працювати на Калнишевського, бо не витримують навантаження – кількість наших відвідувачів зростає щодня. Це до 200 родин у вихідний день і більше як 100 у будні», – йдеться у повідомленні.

«Україна без сміття» також не може покривати витрати на обслуговування цієї станції. На бензин і зарплати там витрачають у середньому 32-35 тисяч щомісяця, а прибутку станція не приносить.

Через те, що доводиться постійно вивозити сміття із станції, страждають інші пункти збору вторсировини. 

«Тому ми вимушені повідомити, що у разі, якщо за найближчі 10 днів ситуація кардинально не зміниться, з 2 квітня ми припиняємо обслуговувати #Silporecycling на Калнишевського, 2 на невизначений термін. Всі інші станції працюють без змін», – повідомляють в організації «Україна без сміття».


У лютому «Україна без сміття» також закрила проект «Майстер Добрих Справ» – мобільну станцію сортування. Закрити проект вирішили через велике навантаження на станціях сортування SilpoRecycling.

Обкладинка: «Україна без сміття»