Українці найменше довіряють владі, якщо порівнювати з будь-яким іншим електоратом світу, повідомляє американський аналітичний інститут Gallup.

«Лише 9% людей довіряють керівництву країни. Це найменший рівень довіри у світі другий рік поспіль. Це набагато нижче за середній показник по регіонах колишніх радянських республік (48%), а також за середній показник по світу (56%) у 2018 році», – розповіли аналітики.

У Gallup стверджують, що під час президентства Віктора Януковича довіра українців до влади не перевищувала 24%.

На початку президентства Петра Порошенка довіра до влади почала зростати: 24% українців були впевнені у президенті, ще 48% схвалювали його роботу. Починаючи з 2015 року, рівень довіри впав до 14% через те, що «влада не змогла виконати вимог Євромайдану».

Згідно з аналізом Gallup, українці також не вірять у чесність виборів. Лише 12% людей заявили, що впевнені у прозорості президентських виборів. Натомість у 2014 році 26% українців вірили у чесні вибори.


Інститут Gallup – американський інститут громадської думки, а також інші установи з вивчення громадської думки, засновані Джорджем Геллапом.