У Мінрегіоні пропонують проектувати в Україні так «зелені колії» (green tram tracks) – насадження на шляхах руху трамваїв.

«Зелені колії» покращуватимуть екологічний стан міст і перешкоджатимуть заїзду на них автомобілів, вважають у міністерстві. Відповідні норми до ДБН уже розробляють.

«Досі у нас є такі розумники, які не нехтують можливістю проїхатись трамвайною колією, не задумуючись про те, які небезпечні наслідки може мати така їзда. У Європі вже давно придумали спосіб, як з цим боротися… Це «зелені колії» трамваїв. Тобто коли шляхи трамвайного руху озеленюють як клумби. Має дуже гарний вигляд і несе лише користь для міст. Та й око пересічних громадян радіє від цієї зелені», – коментує заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.


 Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ також розробляє зміни до ДБН щодо складу асфальтобетонної суміші. Нові норми мають підвищити строк служби доріг на 20%

 Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.

Обкладинка: IngolfBLN/Flickr