Девелопер Arricano Real Estate Plc (Кіпр) планує побудувати на Петрівці кампус з коворкінгами та open space для кретивних професій. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на генерального директора компанії Михайла Меркулова.

За початковим задумом девелопер мав побудувати торгово-розважальний центр «Петрівка», проте через велику кількість торгових площ на цій території змінив плани.

«Ми володіємо розкішною ділянкою на березі озера, поруч з метро, ​​транспортною розв'язкою і великим житловим масивом. Це не класичне офісне місце. Тому ми виходили з потреб місцевого ком'юніті. Люди не хочуть житлові «свічки», вони хочуть, щоб проект залишався в рамках рекреаційної зони, де можна пройтися з коляскою, відпочити на березі, проїхати на велосипеді. Тому ми хочемо створити кампус-стайл об'єкт, який вписується в інфраструктуру і враховує історію ділянки», – розповів Михайло Меркулов.

За словами Меркулова, на Оболоні нині живуть більше 100 тисяч фрілансерів. Майбутній кампус буде розрахований під їх потреби. Крім коворкінгів та відкритих просторів планують облаштувати кафе, ресторани, майданчики для громадських та культурних проектів.

Кілька варіантів проекту розробляє архітектурне бюро Сhapman Taylor. Коли побудують кампус поки невідомо.