У Києві завершився етап подачі проектів на «Громадський бюджет-2020». Загалом було зареєстровано 2 208 проектів, це вдвічі більше, ніж у 2018 році. 

Свої проекти зареєстрували 802 команди на суму понад 1 мільярд гривень. Найбільше проектів у категорії «Освіта» (772) та «Громадянське суспільство» (352). Лідером за кількістю заявок є Дарницький район, найменше пропозицій подали з Печерського району.

«Для нас такий ажіотаж був очікуваним. До кінця голосування за проекти ми очікуємо, що в команди проектів об’єднаються десятки тисяч досвідчених небайдужих громадян, а за процесом стежитиме понад 1 мільйон киян, із яких не менше як 200 тисяч візьмуть участь в електронному голосуванні», – коментує заступник голови КМДА Микола Поворозник.

24 квітня відбудеться публічне обговорення, експертиза, доопрацювання проектів та оскарження експертних висновків. Голосування за проекти триватиме з 15 травня до 6 червня.


 З 16 лютого в Києві почала роботу «Школа Громадського бюджету».  Автори проектів-переможців навчатимуть мешканців Києва, як втілити ідею в якісний проект.

 У 2018 році для голосування на «Громадський бюджет» подали понад 1 100 проектів.

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна