Кабмін за ініціативою Мінекономрозвитку скасував обов’язкове ведення книги відгуків і пропозицій на виробництвах, у торгівлі та закладах громадського харчування.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 6 березня. За даними Кабміну, скасування книг допоможе зменшити фінансові витрати підприємств на 125 мільйонів гривень на рік.

Книгу скарг і пропозицій запровадили за радянських часів для захисту прав споживачів. Однак тепер ця форма захисту прав споживачів є неефективною і не вирішує їхніх проблем, вважає уряд. 

«На практиці існує низка сучасних і більш дієвих інструментів для споживачів захистити свої права: можливість залишати відгуки на сайтах самих закладів або ж на інших спеціалізованих сайтах, прямі звернення до Держпродспоживслужби, Державної фіскальної служби, суду», – йдеться у повідомленні.

Також уряд спростив процедуру отримання довгострокових віз для іноземних громадян для працевлаштування на території України. Тепер для оформлення віз подавати свої документи можна не виїжджаючи за межі України.

Обкладинка: JESHOOTS