На дахах невисоких будинків тепер можна встановлювати дитячі майданчики. Нові правила зафіксовані у нормах ДНБ, повідомляють у Мінрегіоні.

Розміщувати дитячі майданчики на дахах будинків можна, якщо дотримуватись усіх правил безпеки: у будівлі, що має не більше як три поверхи, а її висота не перевищує 15 метрів.

Дитячий майданчик на даху повинен були обладнаний парапетом і захисною огорожею заввишки 2 метри, а також ліфтом чи пандусом.  На території таких майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв’язку. Каркаси захисної огорожі мають бути зварними та захищеними від блискавок.

«Сьогодні у великих містах найбільша проблема районів зі щільною забудовою – це нестача місця. Місця, щоб побудувати окремий дитсадок для малечі... І тут потрібен передовий досвід та альтернативи, які успішно працюють за кордоном і які можна запозичити. Наприклад, дитмайданчики на дахах невеликих будівель», – коментує заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.


 У нових будівельних нормах також планують дозволити розміщувати паркінги на дахах будівель.

Обкладинка: Lex Photography/Unsplash