Бориспільський суд визнав провину дівчинки, яка виставила в Instagram «непристойні фото» іншої. Про це йдеться у відповідній постанові суду.

Згідно з постановою, дівчинка – учениця Бориспільської школи №7. «В результаті непристойних фото могла бути завдана шкода психічному здоров’ю потерпілої», – йдеться у документі.

Обвинувачена (тобто мати дівчинки) визнала свою провину, це стало пом’якшувальною обставиною під час винесення вироку. Вона має сплатити штраф у 850 гривень та судовий збір у розмірі 384,20 грн.


 З 19 січня в Україні набув чинності закон щодо протидії булінгу. За моральне або фізичне насильство, агресію у будь-якій формі каратимуть штрафами.

 Документ передбачає систему штрафів за цькування, зокрема, якщо особа піддала іншу особу булінгу вперше, то вона зобов’язана буде сплатити від двадцяти (340 гривень) до п’ятдесяти (850 гривень) неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо ці дії вчинив неповнолітній від 14 до 16 років, штраф мають сплатити батьки.

 Раніше The Village Україна розповідав, що таке булінг у школі і що робити, якщо дитину цькують, а також, що змінює новий закон.

 З булінгом у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей. Водночас майже чверть українських школярів вважають себе жертвами булінгу, а близько 40% із тих дітей, хто зіткнулися з випадками булінгу, ніколи не розповідають про це батькам.

Обкладинка: Wikimedia